top of page
MINDFULNESS FOR MANAGERS Mindfulness.  Da. De la Google si Apple,  la NHS și Compania de Transport din  Londra, chiar și Harvard Business School auzim ca au inclus in programele lor de leadership  principii de mindfulness .

Deci, ce este mindfulness? În cea mai simplă formă, atenția înseamnă conștientizare.

Practicarea atenției oferă o modalitate de a acorda atenție momentului prezent, fără judecată. Originile mindfulnessului se gasesc   în budism.

Mindfulness poate ajuta la reducerea stresului, a anxietății și a conflictului și la creșterea rezistenței și a inteligenței emoționale, îmbunătățind în același timp comunicarea la locul de muncă.

Mark Williams, profesor de psihologie clinică la Universitatea din Oxford, spune că a se mandri cineva cu faptul ca lucrează într-o cultură în care stresul este o insignă de onoare, este de fapt o atitudine contraproductivă.

"Putem petrece atât de mult timp să ne grăbim de la o sarcină la alta. Putem crede că lucrăm mai eficient, dar, în ceea ce privește eficeinta  proceslor cognitive elevate, nu e de mirare că ne simtim epuizati".

Beneficiile neurologice ale minduflness-ului  au fost legate de creșterea inteligenței emoționale, în special a empatiei și autoreglării. Este dezvoltarea acestor domenii o contributie  directa la cresterea capacitatii noastrE de a gestiona conflictele și de a comunica mai eficient? 

Da, mindfulness ne permite să facem un pas înapoi și să analizăm perspective, alternative, mai degraba decât să reacționăm pur și simplu la evenimente .

Atenția ne ajută să mișcăm comutatorul înapoi în părțile inteligente ale creierului nostru pentru a ne pune înapoi în controlul emotiilor noastre, permițându-ne să alegem un răspuns mai adecvat.

Expertul Mirabai Bush, renumit pentru introducerea  Mindfulness lui la Google, spune: "Introducerea mindfulness la locul de muncă nu împiedică apariția conflictelor sau probleme dificile, dar atunci când apar probleme dificile ... este mai probabil să fie recunoscute .

 

În timp, cu atenție, învățăm să dezvoltăm resursele interioare care ne vor ajuta să navigăm prin situații dificile, încercând și stresante, cu mai multă ușurință si confort .

"A deveni mai constienti de propriile voastre emotii pe masura ce acestea apar, va ofera mai multe optiuni in ceea ce priveste ce faceti cu ele. Mindfulness va ajuta sa deveniti mai constienti de o emotiiile in devenire, prin observarea senzatiei in corp.

Dă-ți seama cum trăiești emoția din corpul tău, reflectează unde vine emoția în mintea ta (istorie personală, insecuritate, etc.) Răspunde în modul cel mai adecvat ".

Invatarea unei practici simple de meditație mindfulness este un dar pentru voi ca profesionisti, ca parinti, ca si competitori, ca si lideri.

bottom of page