top of page

CURS BUSINESS PROCESS MANAGEMENT "BPM",  DE BAZA

Business Process Management (BPM) reprezintă baza și structura pentru metodologiile de optimizare a proceselor din cadrul unei companii și în același timp, suport pentru alte initiative ce transforma organizatia, programe/ metodologii/ project management. De ce acest lucru? Pentru că prin intermediul acestei metodologii se definește și se realizează structura & arhitectura proceselor din organizație și se îmbunătățesc în timp ce se implementează instrumentele/ modalitățile de lucru prin care procesele se manageriază. După cum știm, în orice business e loc de mai bine iar prin intermediul metodologiei BPM, procesele pot fi optimizate dincolo de puterile Lean și Six Sigma.

Putem spune că metodologia BPM, atunci când este abordată structurat, completează metodologiile/ standardele Lean, Six Sigma, ISO și oferă suport pentru diverse cerințe obligatorii (vezi GDPR), devenind în acest mod cea mai puternică unealtă  de management a organizatiei. Metodologia BPM reușește să identifice cu succes procesele prioritare și să ajute foarte mult la înțelegerea modelului organizațional.

 

Principalele rezultate pe care metodologia BPM le aduce în prim plan sunt: claritate în ceea ce privește direcția strategică, alinierea resurselor și creșterea disciplinei în cadrul operațiunilor zilnice. Implementarea BPM ca metodologie de management al organizației prin procese se poate face chiar de către angajați, iar în acest sens venim în întâmpinare cu două tipuri de cursuri: BPM Intro și BPM Avansat. Să vedem așadar cui se adresează cursul BPM Intro și care sunt avantajele lui.

Cursul BPM Indiferent de domeniul de activitate al acesteia. La absolvire, antreprenorii, managerii, managerii de procese, analiștii și alte categorii de persoane care ar putea fi direct implicate în tro organizat de noi are drept scop înțelegerea arhitecturii proceselor din cadrul organizației, inimplementarea și managementul proceselor vor știi cum se modelează un proces respectând convențiile BPM, vor înțelege care sunt responsabilitățile din process management dar și cum se analizează un proces în vederea îmbunătățirii si monitorizării.

 

CURRICULA

ziua 1

 • Introducere in BPM

 • Ce este un proces de business

 • Definire E2E

 • Elementele unui proces de business

 • Beneficiile BPM

 • Structura si arhitectura proceselor

 • Simboluri si Obiecte

ziua 2

 • Indicatori de eficienta ai proceselor

 • Intelegerea proceselor ( VoC, VoE, benchmarking )

 • Kaizen workshop

 • Imbunatatire continua

CURS BUSINESS PROCESS MANAGEMENT "BPM",  AVANSAT

Managementul organizatiei prin procese reprezinta urmatorul nivel la care companiile de top au nevoie sa ajunga. BPM – Business Process Management, completeaza si faciliteaza calea optimizarii proceselor pentru metodologii precum Lean și Six Sigma.

Cursul BPM Avansat oferit de noi aduce în prim plan contactul cu cele mai avansate cunoștințe în ceea ce înseamnă managementul organizației prin intermediul proceselor și propune o abordare structurată capabilă să completeze și să faciliteze metodologii de îmbunătățire/ standarde/ abordări și modalități de lucru. Prin intermediul acestui curs BPM Avansat veți reuși să înțelegeți care este arhitectura proceselor din organizație, indiferent de natura acesteia și veți învăța cum anume se implementează un model BPM (procesul se îmbunătățește automat în momentul în care se începe implementarea unui framework BPM), care sunt rolurile și care sunt responsabilitățile din ceea ce numim managementul de proces.

 

În momentul în care veți finaliza cursul BPM Avansat, veți avea capacitatea de a identifica și conduce inițiative de implementare Framework BPM la nivel organizațional pe un proces E2E, de a documenta și analiza procese la nivelul cel mai detaliat respectând convențiile, cu scopul de a le îmbunătăți și de a le preda mai departe către Process Owner. Ce presupune mai exact cursul BPM Avansat? Ei bine, în cadrul acestui curs veți simula un proiect end to end de implementare și îmbunătățire a metodologiei BPM prin intermediul utilizării uneltelor specifice și parcurgerii etapelor necesare. Veți învăța cum se face identificarea procesului, colectarea de informații și date, definirea rolurilor din punct de vedere BPM dar și cum se face implementarea instrumentelor specifice BPM. Din implementarea BPM-ului pe proces rezultă și îmbunătățirea procesului. Veți mai lua contact și sesiunile de analiză.

Orice business, indiferent de natura lui, are în componență procese care pot fi îmbunătățite , schimbate și transformate prin intermediul metodologiei BPM. Cursul BPM Avansat nu se adresează doar antreprenorilor, se adresează și managerilor, analiștilor sau specialiștilor în procese care doresc să stăpânească si sa imbine managementul proceselor si al organizatiei cu imbunatatirea proceselor.

bottom of page