top of page

WORKSHOP LEAN 4 ANY INDUSTRY:

Acest training pregateste cursantii pentru aplicarea conceptelor si filosofiei Lean pe orice proces de business, in cadrul oricarei industrii, functiuni sau echipe cu scopul de a atinge a imbunatati procesul cu beneficii cuantificabile.


20% TEORETIC 80% PRACTIC;

DURATA 2 ZILE


Cursul contine o simulare a unui proces E2E de business.
Participantii vor simula acest proces, il vor identifica si documenta corect si vor colecta date. Datele colectate le vor analiza pentru a putea intelege cauzele performantei actuale a procesului. Pe baza intelegerii si cuantificarii cauzelor vor genera solutii. Cu ajutorul solutiilor selectate vor reproiecta procesul si vor masura performanta noului proces.
Beneficiile aduse de solutiile implementate vor fi calculate pana la sfarsitul proiectului.

 

CE VEI FACE IN CADRUL ACESTUI TRAINING?

  • Introducere Lean

  • Documentare proces End 2 End: a celor 3 fluxuri ale procesului (incluzand principiile BPM)

  • Calcularea Indicatorilor Lean ai procesului

  • Intelegerea procesului si identificarea activitatilor care nu aduc valoarea in cadrul unui proces, precum si a risipelor dar si cuantificarea acestora; Analiza balansarii procesului

  • Generarea de idei pe baza cauzelor identificate

  • Remodelarea procesului si testatarea acestuia 

CUI SE ADRESEAZA:

OTuturor rolurilor din organizatie ce doresc sa inteleaga cum sa descopere oportunitatile de imbunatatire din organizatie dar si cum sa le concretizez.
 

CE OBTII:

  • practicarea pasilor aplicabili pentru a imbunatati orice proces din orice organizatie sau industrie dar si intelegerea Lean .

  • Diploma semnata de un International LSS Black Belt certified si Accredited Training Associate.

WORKSHOPURI  LEAN SI SIX SIGMA 

Organizăm workshop-uri adaptate nevoilor oricărei companii, sesiuni de lucru în cadrul cărora folosim teoriile metodologiilor de optimizare a proceselor (și nu numai) pentru a obține diferite livrabile definite în funcție de audiență, obiective sau de planul de îmbunătățire al organizației. Cu alte cuvinte, vă așteptăm la workshopurile noastre în cazul în care doriți să lucrăm împreună la optimizarea proceselor din cadrul organizației din care faceți parte, în cazul în care doriți să dezvoltați anumite abilități care să vă ajute pe viitor în implementarea programelor de optimizare a proceselor. Vom încerca întotdeauna să ajungem la rezultatele dorite (livrabile) într-un timp cât mai scurt, fiind capabili să adaptăm orice metodologie de îmbunătățire a proceselor oricărui model de business, din domeniul producției sau non-producției.

 

Exemplu de workshop 5S cu teorie: se face o simulare în sală, se alege procesul care trebuie îmbunătățit folosind etapele 5S, se măsoară performanța inițială, se analizează procesul aplicând principiile învățate, se stabilesc schimbările care urmează să fie implementate, se simulează procesul cu schimbările agreate, se cuantifică îmbunătățirile aduse procesului și se repartizează responsabilitatea standardizarii solutiilor gasite si validate. Este un workshop activ cu rezultate cuantificabile si vizibile. In cadrul acestor sesiuni inclusiv angajatii de pe linia de fabricatie inteleg ce este un proces, sa identifice risipele si sa le elimine si sa aplice cu succes dupa aceea 5S zi de zi.

Exemplu de workshop Continuous Improvement: Se comunică strategia de îmbunătățire echipei, notiuni de baza in imbunatatire continua si Lean Six Sigma. Se simulează apoi procesul activității specifice echipei (ex: simulare supply chain, proces HR, productie, mediu tranzactional etc), urmează îmbunătățirea procesului și exerciții de echipă în care se măsoară implicarea fiecăruia. Se discută si se intelege lucrul în echipă prin exerciții interactive.

 

WORKSHOP-URI
5S
Lean
VSM
Statistica
Simularea aplicarii Lean Six Sigma intr-un proiect de imbunatatire
Mapare procese
DoE
Simularea si imbunatatirea companiei ( servicii si productie )
Orice workshop adaptat in functie de nevoile clientului
BPM Introducere si avansat
Aris Connect
Minitab
Lean team building
Simulare tranzactionala – servicii, analiza & imbunatatire
Simulare process productie, analiza & imbunatatire
Simulare lant de distributie, analiza si imbunatatire-Supply chain
Production simulation & improvement

bottom of page